Littekenbehandeling

Littekens zijn ontsierende en storende, soms wat gevoelige huidafwijkingen die door (verstoorde) wondgenezing zijn ontstaan. Er kan ook teveel collageenweefsel aangemaakt worden, waardoor het litteken verdikt kan zijn. Een litteken kan ook ingetrokken zijn,( acne) of verkleefd zitten aan de onderliggende weefsels.

Littekens kunnen ook herinneren aan een nare periode. Dit zou kunnen leiden tot beperkte bewegingsmogelijkheden of schaamtegevoel.

Verschillende behandelmethoden kunnen uitkomst bieden om uw klachten te verminderen. (needling, microdermabrasie of PMU.

Medisch schoonheidsspecialiste Cathy van Diepen bespreekt alle mogelijkheden met u door in een uitgebreid intakegesprek. Zo komen we samen tot wat voor u en het litteken de beste optie is.

Microdermabrasie
Met microdermabrasie maken we gebruik van een diamantkop die dode huidcellen onder vacuümdruk gecontroleerd en veilig afschaaft en polijst. Deze techniek zorgt voor afvlakking van het litteken, stimuleert celvernieuwing, verbeterd de doorbloeding en daarmee de kleur van het litteken.

Microneedling
Bij microneedling worden kleine perforaties in de huid gemaakt. Door de prikkeling in het weefsel komen groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen, elastine en bindweefsel. Het litteken wordt hierdoor soepeler, vlakker en minder opvallend.

Littekenmassage
Littekenmassage stimuleert de doorbloeding waardoor de huid soepeler wordt.

Producten thuis
Om littekens optimaal te behandelen om het best mogelijke resultaat te krijgen is het belangrijk dat u thuis producten gebruikt op het litteken. De Staudt litteken crème die wij verkopen is met of zonder UV-bescherming en houd de huid soepel.

Na de behandeling
Na de behandeling kan de huid van het litteken wat roder zijn. Soms kan je jeuk ervaren in het behandelde gebied. Dit hoort bij het regeneratieproces van de huid. PAS OP! Na behandeling kan de huid enige tijd gevoelig zijn voor (zon)licht en Uv-straling.

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen is afhankelijk van het litteken zelf, de voortgang en historische factoren. Elke behandeling zorgt voor verbetering. De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de methode.

Resultaat
Littekentherapie kan het weefsel versoepelen, mooier en egaler maken. Een litteken zal nooit helemaal verdwijnen.

Vergoeding
In sommige gevallen kan littekentherapie vergoed worden (geheel of gedeeltelijk). Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Prijs
De prijs is afhankelijk van de behandelmethode en de grootte van het te behandelen gebied. Dit lichten wij graag toe in een intakegesprek.

Medisch schoonheidsspecialist Cathy van Diepen maakt graag tijd voor een persoonlijk huidadvies.
Neem gerust contact op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen.

Kijk voor actuele tarieven op onze prijslijst 

Aqua Phyta schoonheidssalon logo

 

 

 

 

Bezoekadres:
Stuyvesantstraat 65-ZW
2023 KL Haarlem
Tel: 023 525 5654

Onze openingstijden:
Ma tm Vrij: 9.00 - 18.00 uur.
Behandeling alleen op afspraak.