Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode waarbij er stroom gebruikt wordt. Deze stroom geeft een warmteontwikkeling in de haarfollikel en zorgt ervoor dat deze vernietigd wordt.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een naald met dezelfde dikte als de haar, die evenwijdig aan de haargroeirichting in de haarfollikel wordt gestoken. Van tevoren is er al bekeken hoe ver de haar in de huid zit, om te weten hoe diep de naald in de huid gestoken moet worden.

De twee verschillende methoden die ik gebruik zijn de Diathermiemethode en de Blendmethode.   Het verschil zit hem in de soorten stroom die er gebruikt worden en de reactie die dit in de huid teweegbrengt.

Doordat een haar verschillende groeifasen heeft, is het elektrisch ontharen een langdurig proces, maar wel voor 80% effectief. De haarkleur en de dikte maakt voor deze behandeling niets uit. Elke haar kan behandeld worden.

Na de behandeling kan de huid wat rood zien en eventueel een lichte zwelling vertonen. Dit moet binnen enkele uren verdwenen zijn.

Ook kunt u bij Aqua Phyta terecht voor andere ontharingstechnieken als harsen, en epileren.

Kijk voor actuele prijzen op onze prijslijst