Haal je warme winterkleding maar uit de kast. Trek je handschoenen aan en je warme laarzen. Maar hoe staat het met je gezichtsverzorging in de winter? Heb je die al aangepast? Want ook je gezicht verzorg je in de koude seizoenen anders. Je huid verlangt nu naar extra bescherming en verzorging. Vandaar deze blog met de beste tips voor een gezonde winterhuid. 

Kies een volle beschermende dagcrème. 

Terwijl je huid in de lente en de zomer behoefte heeft aan een lichte smeerbare crème, verlangt je huid in het winterseizoen juist naar volle ‘rijke’ crèmes. Want de lage temperaturen zorgen vaak voor een uitgedroogde huid die trekkerig aanvoelt. 

Verwijder regelmatig dode huidcellen. 

Opgehoopte dode huidcellen zorgen voor een grauwe en minder goed doorlaatbare huid. Verwijder daarom regelmatig dode huidcellen met een zachte scrub of een peeling met een aangepast percentage fruitzuren die aangepast is aan jouw huid. Hiermee stimuleer je de celvernieuwing en de doorbloeding met als resultaat: een frisse, gezonde en stralende huid. 

Gebruik extra verzorgende producten naast je dag- en nachtverzorging.

Je beschermt je lichaam tegen de kou met een extra kledingstuk en een lekkere warme trui. Een heerlijke dikke warme jas in combinatie met een warme muts, sjaal en handschoenen houden de weersinvloeden aan de buitenkant tegen. Zo een extra kledingstuk is te vergelijken met een serum of ampullen als extra verzorging voor je gezicht. Hiermee bescherm je jouw huid en zorg je voor die noodzakelijke extra verzorging als het buiten koud is. 

Serums en ampullen kun je zowel onder je dagcrème alsook onder je nachtverzorging aanbrengen. Het voordeel van aanvullende verzorging in de nacht is dat je huid extra goed kan herstellen terwijl jij slaapt.
 AQUA-PHYTA heeft een breed scala aan serums en ampullen en kan je daarin goed adviseren  

Een gezonde winterhuid heeft extra vocht nodig.

De ijzige kou, de snerpende wind en de loeiende verwarming drogen je huid uit. Een gezonde winterhuid heeft daarom ‘dorst’. Extra hydratatie is geen overbodige luxe.
Gebruik in de koude maanden extra hydraterende (vochtregulerende) crèmes, ampullen en serums. 

Ook een vochtregulerend masker, zoals het heerlijke Immediate Calming SOS Mask van Inspira. Dit masker bevat Hyaluron en Pentavitin die samen voor een langdurige vochtregulering zorgen.Trouwens, dit masker kun je ’s nachts laten zitten als een nachtcrème, hoe handig is dat? Echt een vochtbad voor je huid. 

Soms heeft je huid niet alleen dorst, maar óók honger. Wissel dit masker dan af met het Climat Protection Mask van Inspira, wat door de Manuka honing ook de huid “te eten geeft”. 

Vergeet je lippen niet. 

In de winter worden je lippen continu blootgesteld aan wisselende temperaturen. Het ene moment ben je buiten in de kou en wind, vervolgens zit je binnen waar de verwarming lekker brandt. Het resultaat: droge lippen. In het ergste geval zelfs met scheurtjes en velletjes.
Vergeet daarom niet om ook je lippen regelmatig zachtjes te scrubben. En verzorg ze vervolgens iedere dag met een zachte balsem, zodat ze kunnen herstellen en tegelijkertijd worden beschermd tegen invloeden van buitenaf.

 De Climat Protection Lip Balm geeft die extra dosis verzorging die jouw lippen nu nodig hebben . Extra tip: breng ’s avonds voor het slapen gaan je oogcrème niet alleen rondom je ogen aan, maar gebruik deze ook eens als lipverzorging. Dit is net dat beetje extra voor je lippen.
By the way: heb je een feestje en wil je jouw lippen extra accentueren? Gebruik dan de lip volumizer. Deze stimuleert de doorbloeding, waardoor je lippen tijdelijk voller zijn (werkt een paar uur). Breng hierover jouw favoriete lipstick aan. 

Warm douchen is funest voor de vochtarme of droge winterhuid. Een hete douche of bad killing voor de toch al vochtarme of zelfs droge winterhuid. Douche of badder daarom niet te warm en niet te lang. Smeer je huid na het douchen lekker in met de Phytomer Oleo bodylotion. Een heerlijke vochtregulerende bodylotion. 

Eet gezond en gevarieerd. 

Tot slot: een mooie huid straalt van binnenuit. Eet daarom gezond en gevarieerd. Vooral als het buiten koud is, snakt je huid naar gezonde vetten (denk aan noten en vis), wintergroenten en seizoensfruit.

Wil je een goed advies voor je huidverzorging in de winter?
Ik adviseer je graag, zodat je je huid ook in de winter optimaal kan blijven verzorgen. 

Cathy van Diepen

Medisch Schoonheidsspecialist