Waarom peelen we de huid?

Het doel van een peeling is gericht op huidverbetering en om huidproblemen op te lossen. Een peeling verwijdert de dode huidcellen en de huid wordt toegankelijk gemaakt voor ingrediënten die zo de huid een doelgerichte oppepper kunnen geven.

Hoe werkt dat dan in de huid?

De bovenste laag van je huid, de opperhuid, bestaat uit 5 dunnen lagen. De onderste 2 lagen maken wel 30.000 nieuwe cellen per dag aan en schuiven de oude cellen steeds een laagje omhoog net zolang totdat dat laagje afschilfert. Dit is een proces van ongeveer 1 maand. Dit heet de celdeling van de huid.Nu kan je met een peeling heel goed die schilfers van de huid verwijderen en zorg je ervoor dat je huid glad en stralend blijft. Dit noemen we dan exfoliëren.

Wat is het verschil tussen een peeling en een scrub? 

Een oppervlakkige peeling heeft weinig tot geen korreltjes of hele fijne korreltjes, die verweekt eigenlijk de dode huidcellen van de huid. Een scrub heeft grovere korrels. Door middel van schurende bewegingen worden dode huidcellen van de huid verwijderd. Deze is dus meer geschikt voor je lichaam.  Een peeling of een scrub breng je aan op een wat vochtige huid met ronddraaiende bewegingen zonder je huid te beschadigen.

Voor welke huid of huidprobleem kan je een peeling gebruiken? 

Vermoeide huid, ouder wordende huid, vale huid, pigmentatiestoornis, grove poriën, fijne lijntjes in het gezicht, zonschade, acne…… zijn wel de meest voorkomende.

Welke soorten peeling zijn er?

Een peeling wordt ingedeeld naar dieptewerking. Zo zijn er oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelings. Fruitzuur peeling/glycolzuur peeling zijn hebben een exfoliërende werking. De mate van exfoliëren is afhankelijk van het percentage wat gebruikt wordt. Door de zuren in deze peelings wordt de hoornlaag sneller afgeschilderd en worden collgene en elastine vezels in de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Het resultaat van een peeling wordt beter naarmate je deze vaker ondergaat. Bij Aqua-Phyta huidverzorging kan je heel goed geadviseerd worden welke peeling voor jouw huid geschikt is.

Hoe bereid je je huid voor op een peeling?  

Voordat je in de salon een intensieve peeling zal ondergaan, is het goed om de huid thuis voor te bereiden door middel van een lichte peeling of een voorbereidende crème. Dit zal het uiteindelijke effect verbeteren.

Hoe ziet je huid na de behandeling eruit?

Dit kan variëren van een zacht roze, lichte roodheid tot lichte zwelling of wat intensere roodheid waarbij het wat langer duurt (2 dagen) voordat dit wegtrekt.

Belangrijk bij de intensievere peeling is de nazorg. Blijf uit de zon de eerste week/weken en gebruik een goede beschermende crème. Laat je vooral goed adviseren door je schoonheidsspecialist.

Cathy van Diepen – medisch schoonheidsspecialiste dermatologie

Wil je meer informatie over een peeling of een peeling product:

Aqua-Phyta huidverzorging
Stuyvesantstraat 65zw Haarlem
0235255654
info@aqua-phyta.nl
www.aqua-phyta.nl