Mijn moeder zaliger had het niet voor tatoeages…

Gemeen volk, zei ze!
Prompt liet ik mij een tattoo zetten, zodat ik ook tot het gemene volk kon behoren. Mijn ex-schoonzusje runde een uitzendkantoor waar mensen met zichtbare tattoos aan de bak geholpen werden. Gelukkig veranderen de tijden en de tattoos zijn momenteel populairder dan ooit. Je vindt ze op alle plaatsen, in het zicht bij alle doeleinden. Ik heb zelfs een vermoeden dat naast een goede linkse, een vette tattoo ook helpt in het beroepsvoetbal. Deze korte introductie doet helemaal niets ter zake, betreffende jouw huid, behalve aansluiten bij het onderwerp van deze blog, namelijk permanente make-up (PMU).

Permanente make-up werkt ongeveer zoals bij het zetten van een tattoo. Eén of meerdere naaldjes dringen door tot bovenaan de lederhuid en brengen daar de kleurstof aan. Bij een tattoo gaan de naaldjes dieper en dat is dan ook de reden waarom een tattoo voor het leven is en de permanente make-up slechts voor 1 à 2 jaar. In ieder geval het houdt langer dan dat haastige potloodlijntje, waarmee U elke ochtend bevestigt dat U wenkbrauwen heeft.
Ik trakteer mezelf regelmatig op een kwartiertje “wenkbrauw-kijken” op de TV, de programma’s en de reclame ontgaan mij dan, te vaak met genoegen, maar de wenkbrauwen van de actrices niet. Neem nu “Goede tijden, slechte tijden” de wenkbrauwen van de dames zijn er stuk voor stuk het resultaat van een permanente make-up. Zelfs van nabij (bijv. bij een schaars zoenmoment) is het verschil met een natuurlijke wenkbrauw omzeggens niet te merken. Het is verbazend hoe PMU- specialiste Cathy van Diepen met een paar lijntjes een schrale heide driedimensionaal kan omtoveren tot elegant gekleurde plantsoentjes. U kunt even zo goed met PMU uw lippen laat omtoveren tot een stralend en glossy onderdeel van je gezicht.

Maar permanente make-up beoogt meer dan de bevordering van ons gewenst schoonheidsideaal.
Hoewel PMU eigenlijk een vorm van gezichtsbedrog is, biedt dit voor een aantal mensen een verademing om zich opnieuw ongeremd aan de wereld te kunnen tonen. We hebben het dan over het aanbrengen van camouflerende PMU bij littekens of huidvlekken. Of het aanbrengen van een tepel en een tepelhof naar aanleiding van een borstreconstructie. Dit is een onmisbaar onderdeel in de nazorg van deze inhakkende ingreep.

Oh ja dit nog, in Nederland legt men bij de uitspraak van tattoo de klemtoon op de “a”, in Vlaanderen en in de Van Dale ligt die klemtoon op de “oo”.

Voor meer informatie over Permanente make-up klik deze link