“Het groeit overal waar ik het niet wil” zei de kale man, “op men oren, op men neus, die op mijn rug zoeken zelfs toenadering met die op mijn achterhoofd”.
“Ik wil vrouw worden” zei de jonge man, “maar die verdomde stoppelbaard schuurt mijn gemoed”.
“het zijn de hormonen” zei de vrouw in de overgang met minstens 3 pincetten in haar handtas.

Scheren dan maar…
Pff, een middelbare man heeft er zich mee verzoend, eerst elektrisch, dan nat met een “mach 3 dan met een mach 5”, maar tenslotte weer elektrisch. Voor een vrouw is dit onverzoenbaar, een verschrikkelijke maar uiterste noodoplossing!

Harsen dan maar…
Een balletje plakkerige substantie, al dan niet verrijkt met een lekker ruikende honing, wordt netjes over de haarstrook gekneed en dan met een onverwittigde ruk er afgesleurd. Je hart staat even stil en 2 uur later voel je je nog steeds gevild. Maar goed het offer werd gebracht en de haren zijn weg. Dat dacht je maar! Een paar millimeter onder je huid zit een nieuw leger klaar, schouder aan schouder om aan de oppervlakte te komen.

Laseren dan maar…
Het gebeurt meestal in klinieken, waar vaak het woord “definitief” in de mond wordt genomen. Het bos wordt wel afgebrand, maar definitief is wat anders. Net als na een bosbrand komen langzamerhand weer de twijgjes en de struikjes tevoorschijn, minder dicht dan voorheen maar ze zijn er weer. Wat dacht je, het is de natuur. Je bent dus gelaserd, maar ook een stukje belazerd!

Definitief ontharen!
Ja het bestaat! Het is een monnikenwerk. Elk haartje krijgt als het ware een stervensbegeleiding. Er wordt een fijn naaldje in het haarfollikel geduwd. Pijn, nee toch, als je aan de snor van Groucho Marx denkt, doet niks meer pijn. Een zwak elektrisch stroompje zorgt ervoor dat binnen enkel minuten het haartje afsterft en er geen ander op die plaats ontkiemt. Het is een tijdrovende, maar een eindige aanpak. In het buurfollikel zit weliswaar een nieuw haartje klaar, maar zodra het zijn kop opsteekt wordt het op dezelfde manier verwijderd. Zo wordt het bos geduldig maar definitief omgebouwd tot een schrale heide en dat is toch wat je wil.

Cathy heeft deze elektrische onthaarder in huis. Zij is een ervaren ontbosser, foei, oneerbiedig, zij is een ervaren onthaarder. Maar besef het is een geduldige aanpak, dat onderhuids leger weet je wel.