​Onlangs gehoord, Facebook zou op basis van je likes or dislikes sneller weten dat je zwanger bent dan jijzelf. Daar willen we het hier eigenlijk niet over hebben. Facebook bemoeit zich tot nader order niet met de toestand van je huid, laat dit nu juist aan Cathy over.

Het is bijna lente. De winter heeft zijn sporen op je huid nagelaten. En voor alle duidelijkheid ze zijn niet weldadig van aard. De afwezigheid van de zon, het fietsen tegen een strakke oostenwind, het potje crème in promotie,… kortom je huid is toe aan een pimp up. Neem plaats in haar stoel, zet je verstand op nul en zij geeft jouw huid een nieuw lenteleven.

Haar basisvoorwaarde van een goede behandeling is ontspanning. Je zit en daarna lig je in haar stoel met ontblote schouders, geen bh-lintjes of marcellekes in de weg. Alles is lekker warm onder een dikke dons. Praten doet ze niet, dat hebben jullie al gedaan bij een koffie, enige uitzondering: jouw punctuele boodschap van onbehagen. Het is het moment dat je jouw verstand langzaam op nul draait. De huid van je gezicht wordt gereinigd en week gemaakt door warme doeken. Je poriën gaan open, je geur en je gevoel worden scherper. De doeken zijn niet alleen warm er doemt ook een geurtje op! Even word je opnieuw tot je verstand gewekt wanneer zij de grote onderhoudswerken aanvat. Wenkbrauwen: ze groeien langs alle kanten, je krijgt er geen lijn in, ze worden te borstelig,… Dames iets meer dan heren, zij moet jullie een paar minuten martelen. Zij trekt er de onnodige haren meedogenloos uit, zodat je een strakke lijn in je wenkbrauwen krijgt. Eindelijk knipogen zonder scrupules!

Terwijl de pijn in je tranige oogleden nog licht nazindert, begint zij aan de kleine onderhoudswerken. Zij gaat op zoek naar “poriënbevuilers”. Voor alle duidelijkheid: een mee-eter is geen beest, het is gewoon een porie die verstopt zit met talg of andere gezichtsvuilnis. Het uitknijpen van die dingen, houdt je geest even scherp. Als dit achter de rug is mag je tot het einde echt je verstand op nul zetten. Op de klanken van een Indisch muzikaal bergriviertje, glijdt je weg naar verre warme stranden. Nog even blijf je wakker voor dat maskertje, je aandacht voor de aard van het smeersel vervaagt, maar wees gerust, het is goed voor je huid. Tijdens de wisselwerking van de actieve stoffen van het maskertje met je gezichtshuid, voel je in de verte een heerlijke voetmassage. Dan pas besef je wat het voordeel is van twee voeten te hebben.

Nog niet helemaal bekomen van het genot van je voeten, pelt Cathy dat maskertje van je gezicht en begint zij met een verkwikkende massage van elk spiertje van je aangezicht, zelfs dat waarmee je nu beter knipoogt. Tenslotte wordt alles afgerond met een dagcrème en een milde rekening.

Je bent en je voelt je stralend, klaar voor de lente.

Een ervaringsdeskundige